1956 3627 021 - 4026 838 0930

پرسش‌های متداول

پرسش‌های متداول


1_ گفتاردرمانگران در چه زمینه ای فعالیت می‌کنند؟
آسیب شناسان گفتار و زبان پس از انجام ارزیابی های اولیه به تشخیص و درمان اختلالات گفتاری، زبانی، بلع و صوت در کودکان و بزرگسالان میپردازند.

2_ گفتاردرمانی در چه سنی قابل انجام است؟ 
با توجه به نوع اختلال،  گفتاردرمانگران از بدو تولد تا سنین میانسالی به درمان مورد نیاز بیماران میپردازند.

3_ چطور متوجه شوم فرزند من در روند طبیعی رشد گفتار و زبان قرار دارد؟ 
در صورتی که فرزند شما دچار ‌ تاخیر در صحبت کردن و یا درک صحبت های شماست، میتوانید با مراجعه به متخصصین این رشته فرزند خود را ارزیابی کنید تا از طبیعی بودن روند رشد اطمینان حاصل کنید.

4_ چطور متوجه شوم فرزند من شنوایی طبیعی دارد؟
با مراجعه به مراكز شنوايي كه ارزيابي هاي شنوايي مخصوص كودكان را انجام ميدهند ميتوانيد به اين امر پي ببريد .قابل توجه است كه دستگاههاي مورد نياز براي سنجش شنوايي كودكان از بزرگسالان متفاوت است.

5_ برای فرزند کم شنوای من چه خدماتی باید انجام شود؟ 
در صورت تشخیص کم شنوایی در بدو تولد نیاز به استفاده از سمعک و یا دستگاه کاشت حلزون وجود دارد که به همراه آنها به والدین توصیه میگردد خدمات گفتاردرمانی، روانشناسی و آموزشی که توسط کارشناسان و مربیان این حیطه ارائه میشود را دریافت کنند.

6_ چگونه میتوانم در منزل به فرزندم کمک کنم؟ 
والدین کودکان کم شنوا با مشاوره و دریافت آموزش صحیح از گفتاردرمانگران و شنوایی شناسان، میتوانند محیط مناسبی در منزل جهت زبان آموزی فرزند خود فراهم آورند.

7_ آیا فرزند کم شنوای من در مدرسه مشکل خواهد داشت؟ 
کودکان کم شنوا ممکن است برای درک گفتار در محیط کلاس و مکان های عمومی دچار مشکل شوند اما در صورت اقدام به موقع جهت دریافت خدمات توانبخشی، این کودکان با حداقل مشکلات تحصیلی در مدرسه مواجه خواهد شد.

8_ آیا لازم  است برای عمل کاشت حلزون تمام موهای سر تراشیده شود؟
    برای جراحی و کار گزاری پروتز کاشت حلزون فقط نیاز هست موی بخش گیجگاهی کودک که حدوداً ۱_۲سانتی متر است تراشیده شود

9_ صدای دستگاه کاشت حلزون چگونه است؟
    برپایه ی اظهارات افراد دریافت کننده ی پروتز کاشت حلزون. صدای دستگاه کاشت حلزون در بیماران مختلف متفاوت بوده و صدای دستگاه به صورت مکانیکی و رباتیک کارتونی است بعضی از بیماران در روزهای اول استفاده از دستگاه کاشت حلزون احساس خوبی ندارند اما به تدریج به صدای آن عادت میکنند به طوریکه اکثر بیماران در عرض ۶_۱۲ماه از کیفیت صدا اظهار رضایت میکنند

10_ چرا  فرد دارای کاشت حلزون در شنیدن صحبت افراد در جای شلوغ با مشکل مواجه می شود و نمیتواند به خوبی صحبت دیگران را درک کند؟
    لازم است که بگوییم بعد از دریافت پروتز کاشت با گذشت زمان توانایی فرد برای برقراری ارتباط افزایش یافته و مغز صداهای اضافه را نادیده میگیرد بنابراین با گذشت زمان و افزایش اطلاعات مغزی درک صحبت دیگران آسانتر خواهد بود

11_ آیا کودک پس از دریافت دستگاه کاشت مثل کودکان عادی میشنود و مشکل گفتاری و شنیداری وی رفع میشود؟
    این سوال بسیار کلی است و به عوامل متعددی اعم از سن تشخیص، سن مداخله ،سن جراحی و دریافت پروتز  استفاده از کلاسهای توانبخشی در مراکز توانبخشی و همکاری پیگیرانه ی والدین ، مشکلات همراه و....  وابسته است. لازم به ذکر است پس از انجام آخرین تنظیم پروتز کاشت کودک ، کودک قادر به شنیدن صدای های شدت پایین در حد پچ پچ نیز میباشد اما رشد گفتار و زبان کودک بعداز کاشت مستلزم دریافت تمارین توانبخشی و تکرار و تمرین در منزل میباشد .اگر اقدامات به هنگام صورت گرفته و برنامه ها پیگیری شود  کودک میتواند در مدارس ابتدایی کودکان طبیعی به تحصیل بپردازد 

12_ چند جلسه  گفتار درمانی و  تربیت شنوایی  برای تصمیم گیری  درمورد لزوم دریافت کاشت حلزون  برای کودکی با کاهش شنوایی مورد نیاز هست؟
    _ کودکان با کم شنوایی عمیق پس از تشخیص نیازمند دریافت سمعک و استفاده فشرده از برنامه های مراکز توانبخشی میباشند تا میزان بهره مندی کودک از سمعک مشخص شود این ارزیابی میزان بهره مندی،که توسط گفتار درمان و شنوایی شناس کودک گزارش میشود ممکن است ۳ تا ۶ ماه به طول بیانجامد و نتایج آن لزوم و یا عدم لزوم دریافت پروتز کاشت حلزون را مشخص میکند .

13_ آیا کودکی که مشکل شنوایی اش در ماه های اولیه ی زندگی خود تشخیص داده میشود میتواند با دریافت سمعک مانند کودکان عادی به مدرسه برود؟
    براساس پاسخ های مذکور فوق میزان بهره مندی کودک از سمعک و میزان رشدگفتارو زبان کودک به عوامل متعددی وابسته است ک از جمله سن تشخیص ،میزان کم شنوایی ، استفاده مستمر از سمعک و پیگیری برنامه های توانبخشی (ارزیابی مهارتهای شنیداری و گفتاری، تهیه پروتکل درمان، آموزشهای انفرادی،گروهی، آموزش والدین و اعضای خانواده و...) را میتوان نام برد.

14_ با چند جلسه گفتار درمانی و تربیت شنوایی کودک کم شنوا مانند کودکان همسن خود از مهارتهای گفتاری و شنیداری غنی  برخوردار میشود؟
    در پاسخ به سوال فوق باید اذعان داشت که میزان افت شنوایی کودک، نوع دستگاه کمک شنیداری دریافتی، شرکت منظم در برنامه های توانبخشی، میزان توانمندی کودک، استفاده مستمر از سمعک ، محیط غنی شنیداری برای افزایش گنجینه واژگان کودک در منزل ، مشکلات فیزیکی و روانشناختی همراه کودک ، سن مداخله و از همه مهم تر میزان پیشرفت کودک در کلاسهای توانبخشی گفتاری شنیداری انفرادی و گروهی تعیین کننده ی تعداد جلسات توانبخشی مورد نیاز برای کودک میباشد.

15_ آیا کودک با کاشت حلزون میتواند به دانشگاه برود؟
    بله کودکان با کاشت حلزون درصورت پیگیری کلاسهای توانبخشی و رشدو گفتارو زبان قادر به کسب تحصیلات عالیه میباشند.

16_پس از چند سال استفاده از سمعک آیا  باقی مانده ی شنیداری کودک افزایش می یابد؟
    سمعک باعث بازیابی عصب از دست رفته و یا افزایش باقی مانده ی شنوایی نمیشود بلکه باعث حفظ باقی مانده شنوایی و جلوگیری از افزایش افت شنوایی کودک میگردد.

17_ آیا بعداز کاشت حلزون و جراحی و کارگذاری پروتز داخلی میتوان حمام رفت و دوش گرفت؟ یا این افراد میتوانند MRIبگیرند؟
    درمورد شنا بلی بخش داخلی دستگاه حلزون بنام کویل داخلی که زیر پوست و پشت لاله گوش بیمار گذاشته میشود ضدآب میباشد و مشکلی برای حمام کردن و شنا کردن ایجاد نمیکند  اما پردازش گر دستگاه و کویل خارجی ضدآب نیستند و باید به هنگام حمام و شنا برداشته شوند .البته بعضی مدلهای ضدآب دستگاه کاشت حلزون نیز موجود میباشد لذا از ادیولوژیست خود درمورد نوع پروتز خود سوال بفرمایید.
    درمورد MRI از آنجایی ک همه ی پروتز های کاشت با  دستگاههای با قدرت ۱/۵تا ۳ تسلا سازگار نیستند بهتر است قبل از هر اقدامی با مرکز کاشت حلزون خود مشورت کنید .

18_ آیا برای کودکان با کم شنوایی عمیق میتوان برای پنهان کردن کم شنوایی کودک از آشناها و اقوام  از سمعک های نامرئی استفاده کرد ؟
    _نوع سمعک متناسب با افت شنوایی کودک تعیین میگردد درصورت پوشش دادن افت شنوایی کودک توسط سمعک های داخل گوشی و نامرئی این امکان وجود دارد البته مخفی کردن این مورد از دوستان و آشنایان باعث کاهش اعتماد به نفس کودک مشکلات سو روانی برای کودک و عدم پذیرش کم شنوایی خود  میگردد. 

19_ آیا کودک با کم شنوایی ملایم و متوسط تا اخر عمر باید از سمعک استفاده کنند؟ سمعک های هوشمند و قوی نمیتوانند پس از چند سال این افت را جبران کرده و شخص دیگر نیازمند استفاده از سمعک نباشد؟
    همانطور ک ذکر شد خیر سمعک جدای از مدل آن  قادر به بازیابی عصب نمیباشد و کودک متناسب با نوع کم شنوایی و میزان کم شنوایی خود میتواند برای کاهش دید وسیله ی کمک شنوایی خود از مدلهای نامرئی و داخل گوشی بهره ببرد

20_ آیا کودکان سندرم دارای افت شنوایی همراه با تظاهرات چندگانه میتوانند از دریافت سمعک  و تربیت شنوایی سود ببرند؟
    بله مراکزی برای توانبخشی این افراد وجود دارد که کودک به طور همزمان  میتواند از خدمات گفتاری و شنوایی و کاردرمانی و سایر خدمات توانبخشی استفاده کرده و روند رو به پیشرفتی داشته باشد .در این مراکز مشکلات کودک اولویت بندی شده و بر اساس پروتکل های درمانی ، کودک برنامه های توانبخشی سودمندی دریافت میکند.


© کلیه حقوق این وب سایت برای سمعک ورامین محفوظ است.
انصراف
پاسخگو هستیم
گفتگوی آنلاین

برای شروع مکالمه بر روی یک گزینه کلیک کنید

لطفا برای شروع گفتگو فقط پیام متنی ارسال کنید.