تجویز انواع سمعک
عملکرد سمعک عبارت است از تقویت صوت به میزانی که فرد کم شنوا بتواند از باقی مانده ی شنوایی اش به طور موثر استفاده نماید.سمعک شامل:
✔میکروفون
✔رسیور
✔تقویت کننده
✔باطری
✔هوک
✔قالب
میباشد.
🔴از لحاظ شکل ظاهری
جز در برخی موارد سمعک باید از لحاظ ظاهری مورد پذیرش بیمار باشد زیرا این مسئله میتواند بر دیگر جنبه های زندگی اون تاثیر گذار باشد،گاهی به دلیل عدم پذیرش ظاهری از سوی بیمار او با وجود کم شنوایی قابل توجه حاضر نخواهد بود از سمعک خود استفاده کند.
خوشبختانه این مسئله در سمعک های امروزی تا حدود زیادی حل شده است و با ورود سمعک های به اصطلاح نامرئی و سمعک های ریک که بسیار ظریف هستند مشکلات ظاهری سمعک ها تا حدود زیادی رفع شده است.
.
🔴انواع مختلفی از سمعک ها وجود دارد مانند:
✔سمعک های پشت گوشی(BTE)
✔سمعک های رسیور داخل کانال(RIC)
✔سمعک های داخل گوشی(ITE)
✔سمعک های جیبی(BW)
✔سمعک های دندانی(ITM)
✔سمعک های عینکی
✔سمعک های قابل کاشت
امروزه تجویز سمعک های پشت گوشی و داخل گوشی قسمت اعظم تجویز ها را تشکیل میدهد.
⚪سمعک های داخل گوشی شامل انواع:
✅داخل صدفه ی گوش(ITE)
✅داخل کانال گوش(ITC)
✅کاملا داخل گوش(CIC)
✅نامرئی(IIC)
هستند که به ترتیب از اندازه ی آنها کاسته میشود و مدار ها و تجهیزات داخلی آنها تا حدودی متفاوت است.
🔴سمعک(BTE (Behind the ear
سمعک های پشت گوشی شامل یک جلد پلاستیکی مقاوم هستند که پشت لاله ی گوش قرار میگیرند و به یک قالب که در قسمت گوش خارجی قرار میگیرد متصل میشود.
صدای سمعک از طریق تیوب(لوله)به قالب منتقل میگردد و سپس به گوش میرسد.
این گروه از سمعک ها به دلیل سهولت در استفاده برای تمام رده های سنی مناسب بوده و کم شنوایی های ملایم تا عمیق را پوشش میدهند و بهترین سمعک برای کودکان و اطفال هستند زیرا قابلیت اتصال به وسایل کمک شنوایی مثل FM را دارند.
.
🔴سمعک RIC(Reviver in the canal)
در نگاه اول این سمعک ها مشابه سمعک پشت گوشی هستند اما تفاوت اصلی آنها با سمعک پشت گوشی این است که رسیور(بلندگو) این سمعک ها در کانال گوش قرار گرفته است و یک تیوب بسیار ظریف شبیه یک سیم نازک پلاستیکی جایگزین لوله ی قالب موجود در سمعک های پشت گوشی شده است.
استفاده از سمعک های RIC امتیازاتی نسبت به سمعک های پشت گوشی مرسوم دارد.
اول اینکه استفاده ازین سمعک ها تولید صدایی با کیفیت بهتر نسبت به نمونه های مشابه داخل گوشی و پشت گوشی از همان خانواده ی سمعک است که دلیل آن قرار گیری رسیور سمعک در مجرای گوش و ارسال مستقیم صدای تقویت شده به پرده ی گوش میباشد.امتیاز دوم رفع اثر انسداد در مجرای گوش بوده و بهترین انتخاب برای کم شنوایی های فرکانس بالا به شمار میرود.امتیاز سوم سمعک های RIC حذف احتمال وقوع فیدبک به دلیل افزایش فاصله بین میکروفون و رسیور سمعک بوده و در آخر کوچکی و ظرافت این نوع سمعک نسبت به BTE موجب استقبال استفاده کنندگان از این نوع سمعک شده است.
.
🔴سمعک های ITC(In The Canal)
🔶در این مدل سمعک ها قطعات در جلد کوچکی قرار گرفته اند.
🔶این سمعک درون صدفه(concha)گوش خارجی قرار میگیرد و بخشی از آن وارد کانال گوش میشود.
🔶برای کم شنوایی های ملایم تا شدید مورد استفاده قرار میگیرد.
🔶اصوات از طریق رسیور به سمت پرده ی گوش هدایت میشوند.
🔶کنترل ها و ولوم این سمعک نسبت به مدل های پشت گوشی کوچکتر است.
🔴سمعک های CIC(Completely In The Canal)
🔶این سمعک ها که سمعک های نامرئی نیز نامیده میشوند،از نظر ظاهری از کوچک ترین اندازه برخوردار بوده و کل اجزای آنها درون پوسته ی بسیار ظریف قرار دارد که در داخل مجرای گوش قرار میگیرد،بهترین منطقه ی پوشش سمعک های نامرئی کم شنوایی های ملایم تا متوسط بوده اما امروزه با پیشرفت هایی که در بهبود مدارات ضد صوت(feedback cancelling) در سمعک های دیجیتال و هوشمند صورت گرفته این سمعک ها تا محدوده ی کم شنوایی های شدید را نیز پوشش میدهند.
🔶به صورت کلی استفاده از سمعک های داخل گوشی( هر سه دسته ی آنها) برای اطفال توصیه نمیشود، زیرا قرار گیری آنها در گوش اطفال و کودکان به راحتی سمعک های پشت گوشی نیست، ضمن اینکه مرتبا با رشد کودک و بزرگ شدن کانال گوش لازم است پوسته ی سمعک مجددا تعویض شود
.
🔴سمعک های IIC(Invisible In The Canal)
سمعک های نامرئی که اصطلاحا به آنها سمعک های IIC نیز گفته میشود ، کوچک ترین سمعک های داخل گوشی به شمار می آیند که در عمق کانال گوش (پشت خم دوم) قرار میگیرند و معمولا برای افت شنوایی ملایم (Mild)تا متوسط( Moderate)تجویز میشوند.
🔴سمعک های جیبی
🔶در سمعک جیبی میکروفون و تقویت کننده درون منطقه ای نصب شده که در داخل جیب و یا بر روی لباس قرار میگیرد.
🔶رسیور آن توسط سیمی به سمعک متصل میشود و به وسیله قالب داخل مجرای گوش قرار میگیرد.
🔶این سمعک ها از مناسب ترین گزینه ها برای پوشش انواع کم شنوایی های شدید و عمیق به شمار میروند.
🔶امروزه استفاده از این سمعک ها معمول نیست و در مواردی برای آن دسته از کم شنوایی های عمیق تجویز میشود که امکان استفاده از انواع دیگر را ندارند.
🔴سمعک های عینکی
🔶تمام قطعات سمعک در داخل دسته ی عینک جاسازی میشود.
🔶سمعک های عینکی بیشتر در مورد افرادی تجویز می شود که مبتلا به کم شنوایی انتقالی یا امیخته به همراه ترشحات عفونی هستند.
🔶کم شنوایی های ملایم تاشدید را پوشش میدهند.
.
🔴سمعک قابل کاشت
🔶افرادی که کم شنوایی حسی عصبی در محدوده ی ۳۵ تا ۸۵ دسی بل دارند از کاندیدا های این پروتز هستند،این پروتز شامل پردازشگر گفتاری بوده که طی عمل جراحی در زیر پوست و پشت لاله ی گوش قرار داده میشود.
🔶این پردازشگر به وسیله ی دو سیم به استخوان های گوش میانی(استخوان چکشی و رکابی) وصل میشود،پرده ی گوش نقش میکروفون را داشته و اصوات پس از ارتعاش پرده ی گوش به استخوانچه ی چکشی منتقل میشوند، سپس این ارتعاشات به وسیله ی سیم از استخوانچه ی چکشی به پردازشگر گفتار منتقل میشود.
🔶پس از تقویت و پردازش سیگنال صوتی به استخوانچه ی رکابی و سپس گوش داخلی و عصب شنوایی منتقل شده و سپس درک میشود ، این سیستم مجهز به کنترل از راه دور نیز بوده و کاربر میتواند بلندی صدا را کم یا زیاد کند.
.
🔴طبقه بندی انواع سمعک از لحاظ مشخصات فنی
✔سمعک آنالوگAnalog
✔سمعک قابل برنامه ریزی Programable
✔سمعک دیجیتالDigital
✔سمعک هوشمندIntelligent
سمعک انالوگ
سمعک های انالوگ امواج صوتی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل میکنند و این سیگنال های الکتریکی به آمپلی فایر ارسال میشوند.این سمعک ها دارای تنظیم صدا و کنترل زیر و بم می باشند و تنها امکان تنظیم یک برنامه در آنها وجود دارد.
.
🔴سمعک های قابل برنامه ریزی
🔶سمعک های انالوگی هستند که به وسیله ی کامپیوتر تنظیم میشوندو امکان تنظیم بیش از یک برنامه برای آنها وجود دارد.
🔴سمعک های دیجیتال
🔶سمعک های دیجیتال به وسیله ی کامپیوتر قابل تنظیم بوده و علاوه بر برخورداری از سه بخش اصلی تشکیل دهنده ی سمعک دارای مدارات پردازشی نیز هستند.
🔶بسته به نوع و مدل سمعک دیجیتال ، مدارات پردازشی تعداد مدارات و کانال های مختلف دارند.هر چه پردازشگر سمعک پیشرفته تر باشد از تعداد باند ها و کانال های بیشتری برخوردار بوده و امکان انجام تنظیمات دقیق تر بر حسب نیاز بیمار برای ادیولوژیست فراهم میکنند و در نتیجه رضایت خاطر بیمار تامین میشود.
🔴سمعک های هوشمند
🔶سمعک های هوشمند نسل دوم سمعک های دیجیتال بودند که قابلیت انطباق با شرایط محیط های مختلف شنیداری را دارند این گروه از سمعک ها با قابلیت ردیابی سیگنال های گفتاری،گوینده را در محیط جستجو کرده و صدای وی را به خوبی تقویت میکنند و همزمان اصوات مزاحم محیط های بیرونی را حذف میکنند.
🔶با استفاده از این گروه از سمعک ها صدا های بلند ،گفتاری و ارام در مدارات پردازشی مجزا پردازش تقویت و در نهایت تلفیق شده و به این ترتیب امکان شنوایی ایده آل فراهم میشود.
🔶در این مدل سمعک ها صداهایی با سطح شدت بلند به اندازه ی صدا هایی با سطح شدت ارام و معمولی تقویت نمیشوند و در نتیجه کاربر با ارامش کامل از شنیدن صدا در محیط های مختلف لذت میبرد.
🔶تنظیم این گروه از سمعک ها به وسیله ی کامپیوتر انجام شده و بسته به نوع و مدل سمعک در باند ها و کانال های مختلف به راحتی قابل تنظیم است.
🔶تعدادی از سمعک های هوشمند قابل اتصال به بلوتوث هستند که با شبیه سازی عملکرد گوش طبیعی از پیشرفته ترین تکنولوژی های ساخت سمعک برخوردار هستند.
🔶این مدل از سمعک ها علاوه بر برخوردار بودن از ویژگیهای پیشرفته ی سمعک های هوشمند مانند ردیاب های سیگنال گفتار و مدارات پردازشی پرسرعت،قابلیت برقراری ارتباط همزمان بین دو سمعک(هنگام تجویز دو گوشی سمعک)،امکان برقراری ارتباط با موبایل و تلویزیون را نیز از طریق بلوتوث دارا هستند.
🔶درک گفتار به میزان چشم گیری از طریق این سمعک ها بالا رفته و کاربر به راحتی میتواند لذت شنیدن صداهای طبیعی را با داشتن این مدل سمعک ها تجربه کند.
🔶این سمعک ها علاوه بر قابلیت ردیابی اتوماتیک سیگنال گفتاری ، امکان تمرکز بر صدای گوینده در جهت دلخواه به انتخاب کاربر را برای وی فراهم میکند.
.
🔴عوامل موثر بر انتخاب و تجویز انوع سمعک
سهولت جایگذاری سمعک:
سمعک های CIC،ITCو ITE به راحتی جایگذاری میگردند و با عینک تداخلی ندارند، قرار دادن سمعک های BTE دارای قالب شل ( قالبی که کل صدفه را میپوشاند)و سمعک ITE سختتر از سمعک های CIC , ITE میباشد.
البته برداشتن و گذاشتن سمعک های کوچکتر میتواند برای برخی از بیماران از جمله سالمندان که در گرفتن اشیا کوچک دچار مشکل هستند سخت باشد.
🔶سهولت در استفاده از ولوم کنترل
به طور مرسوم سمعک های CIC مخصوصا مواردی که عمقی تر قرار گرفته اند دارای ولوم قابل دسترس بیمار نیستند ، برای قرار گیری ولوم بر روی سمعک های داخل گوشی باید اندازه سمعک بزرگتر باشد مانند سمعک های ITE و ITC سمعک های پشت گوشی و سمعک های جیبی کنترل های بزرگ و راحتی دارند و برای افراد مسن و افرادی که در انجام حرکات ظریف مشکل دارند مناسب است.همچنین برای این افراد استفاده از کنترل از راه دور مفید است.
زیبا شناختی:
هر چه اندازه سمعک کوچکتر باشد مقبولیت بیشتری جهت استفاده دار سمعک های CICبیشترین میزان پذیرش را در بین انواع سمعک ها دارند.
بهره بالا و حداکثر خروجی:
با افزایش فاصله میکروفون از رسیور می توان احتمال وقوع فیدبک (سوت زدن)را کاهش داد و با رسیور و باتری قوی میتوان خروجی بالاتری مخصوصا در محدوده ی فرکانس های پایین داشت.
در بین سمعک های مرسوم امروزی که شامل پشت گوشی و داخل گوشی میشوند بیشترین میزان بهره و خروجی با استفاده از سمعک های پشت گوشی فراهم میشود
عدم حساسیت به نویز باد:
سمعک های CIC کمترین میزان نویز باد را دریافت میکنند چرا که میکروفون CICبه دلیل قرار گرفتن بیشتر داخل کانالاز جریان های مستقیم باد محافظت میشود.
سمعک های پشت گوشی و عینکی به شدت تحت تاثیر باد قرار میگیرند.
طول عمر سمعک:
از آنجا که در سمعک هایCIC ,ITCو ITE رسیور در داخل کانال گوش قرار میگیرد و به علت وجود سرومن در کانال ،بیشتر از سمعک های پشت گوشی در معرض خرابی قرار میگیرند.
البته محافظ های جرم گیر در جلوگیری از ورود جرم به داخل سمعک موثر اند،همچنین در مورد افرادی که عفونت گوش خارجی دارند هم احتمال خرابی سمعک های داخل گوشی بیشتر است.در کل تجویز سمعک های پشت گوشی مقرون به صرفه تر از انواع داخل گوشی است از نظر طول عمر و کارایی مگر اینکه جنبه ی ظاهری برای فرد اهمیت زیادی داشته باشد
تطابق با تلفن همراه:
در سمعک های BTE تله کویل خوبی قرار داده میشود.در سمعک های ITEو ITC قرار دادن تله کویل در سمعک تغییر دادن سایر کنترل ها را تغییر میدهد،با کنترل از راه دور این مشکل حل میشود،اما بسیاری از بیماران کنترل از راه دور را راحت نمیدانند لذا اگر سمعک دارای سوئیچ انتخاب برنامه است میتوان در یکی از برنامه ها تله کویل را قرار داد.
در انواع CICو ITC میتوان تلفن را مقابل گوش گرفت تا سمعک سیگنال اکوستیکی را تقویت کند،البته این مسئله نباید باعث فیدبک سمعک شود. استفاده از دمپر ها بر روی رسیور از بروز این مشکل میتواند جلوگیری کند.
استفاده از تله کویل برای افراد دارای کم شنوایی شدید تا عمیق ضروری است و در افراد دارای کم شنوایی متوسط نیز به استفاده از تلفن در آنها کمک میکند.
افراد دارای کم شنوایی ملایم به خوبی از پس مکالمه با تلفن از طریق سمعک بر میآیند.
در تمام مقادیر کم شنوایی استفاده از تله کویل متصل به لوپ در اتاق باعث کاهش نویز و باز آوایی میشود.
انعطاف در اعمال تغییرات:
سمعک های دیجیتال و قابل برنامه ریزی در هر اندازه ای به راحتی تنظیم میشوند اما در انواع سمعک آنالوگ و یا غیر قابل برنامه ریزی از آنجا که با کاهش اندازه ی سمعک فضای کمتری برای قرار دهی تنظیمات وجود دارد قابلیت تنظیم آنها کاهش میابد.
جلوگیری از وقوع فیدبک:
تجویز سمعک در افراد مبتلا به کم شنوایی فرکانس بالا و شنوایی هنجار در فرکانس های پایین دشوار میباشد،در این موارد برای کاهش اثر انسداد و بم شدن صدا باید قالب با ونت بزرگ استفاده کرد اما خود این امر موجب افزایش فیدبک در سمعک میگردد.
راه حل این مشکل در سمعک داخل گوشی قرار دادن عمقی بخش کانال در قسمت استخوانی و در سمعک های پشت گوشی افزایش فاصله میکروفون و رسیور با استفاده از سمعک های RIC است
هزینه:
معمولا سمعک های دیجیتال و هوشمند از نظر هزینه بالاتر از سمعک های آنالوگ و قابل برنامه ریزی بوده و هر چه تعداد کانال و باند افزایش میابد قیمت آنها نیز بالاتر میرود.
همچنین سمعک های کوچکتر مانند CICبه دلیل سختی ساخت و مونتاژ آنها نسبت به سایر سمعک های بزرگتر گرانتر اند.
اندازه ی باتری
با کاهش سایز باتری مشکلات مربوط به کارگیری و استفاده از ان بیشتر میشوند همچینی در یک بهره و خروجی یکسان با کاهش سایز باتری طول عمر ان کاهش میابد.
ازآنجا که بسیاری از افراد مسن مشکلات زیادی با استفاده از اشیا ریز دارند و یا بینایی و حسن لامسه ی ضعیفی دارند بنابراین سمعک BTEکه اندازه ی باتری آن بزرگتر است مناسب تر است.
میکروفن جهت دار:
باعث افزایش اساسی در میزان سیگنال به نویز( (SNR می شود. می توان از این میکروفن ها به صورت ثابت استفاده کرد هر چند که در بسیاری از سمعک ها قابلیت سوئیچ شدن بین میکروفن همه سویه و جهت دار وجود دارد.
موارد زیر تنها دلایلی است که ما را از انتخاب چنین سیستم میکروفنی (قابل تغییر) بر حذر می دارد:
✔در سمعک های که بیمار می خواهد دیده نشود (CIC و حتی ITC) امکان قرار دادن یک میکروفن جهت دار مؤثر وجود ندارد (این دلیل عمده ترین دلیل عدم استفاده از میکروفن جهت دار است).
✔بیمار به تقویت در یک ناحیه فرکانسی خاص نیاز دارد (مثلاً تنها فرکانس های بالاتر از 1500 هرتز) که این موضوع سودمندی میکروفن جهت دار را در مقایسه با اندازه و هزینه آن کاهش می دهد. در مواردی که ونت وجود دارد سمعک تنها در فرکانس هایی جهت دار عمل می کند که خارج از محدوده فرکانس اصوات عبور کننده از ونت باشد.
✔بیمار به پاسخ فرکانس های میانه و پایین صاف تری نسبت به انچه میکروفن جهت دار به وجود می آورد، نیاز داشته باشد. البته این موضوع به ندرت در سمعک های قابل برنامه ریزی یک مشکل محسوب می شود. اما به هرحال با میکروفن همه سویه نسبت به نوع جهت دار می توان بهره بالاتری را در اصوات بم به دست آورد.
✔ در میکروفن جهت دار برای فرکانس های پایین خاصیت فیلترینگ وجود دارد.
✔میکروفن جهت دار حتی نسبت به همه سویه به نویز باد حساس تر است و ممکن است برای بیماری که مدت طولانی در محیط خارج ساختمان سپری می کند یک عیب باشد.
✔در برخی شرایط برای بیماران امکان نگاه کردن به سمت منبع صوتی وجود ندارد. راننده ای که به حرف های مسافر خود گوش می دهد، یک عابر پیاده که از منطقه شلوغی رد می شود و کودکی که در یک کلاس درس که به حرف نفر پشت سری خود گوش می کند، تمام این موارد مثال هایی از این نوع هستند که در آن ها صدا با میکروفن همه سویه واضح تر است.
✔در محیط های داخل ساختمان زمانی که گوینده از شنونده فاصله دارد و شنونده از میدان مستقیم گوینده خارج شده است (از فاصله بحرانی critical distance دورتر است) سمعک صدای خود را تقویت می کند، اما میکروفن جهت دار هیچ گونه امتیازی برای وی به همراه نمی آورد.
🔷با پیشرفت علم امکانات پیشرفته بسیاری مانند مدارات کاهش نویز سمعک ،افزایش پهنای باند فرکانسی ،افزایش تعداد باند و کانالهای سمعک و .... در جهت وضوح سیگنال درسمعکها گنجانده شده است همچنین متخصصین امر در راستای مقبولیت ظاهری و بعد زیبا شناختی تلاش بسیار میکنند . در حال حاضر ساخت سمعکهای کاملا نامریی در حال بررسی است.
🔴🔴به یاد داشته باشیم که :
🔶تجویز سمعک تا حد امکان باید دو طرفه صورت گیرد .تجویز دو طرفه سمعک منجر به از بین رفتن اثر سایه ای سر( کاهش اصوات فرکانس بالا در سمت دگرسو به منبع صوت می شود ) ،کاهش نویز در مراکز بالاتر ،بهبود جهت یابی و افزایش وضوح سیگنال میشود .ای مسئله به خصوص در مورد اطفال بسیار حایز اهمیت است .
🔶در موارد افت شنوایی فرکانس بالا اولین گزینه جهت تجویز سمعک ، سمعک های پشت گوشی RIC بو ده تا از ایجاد انسداد و افزایش بهره در فرکانسهای پایین ممانعت به عمل اورد. 🔶در کودکانی که افت شنوایی خفیف دارند تجویز سمعک انجام میگیرد.
🔶مهمترین نکته در کاندیداتوری سمعک برای انگیزه و تمایل وی به استفاده از سمعک می باشدودر صورتی که پس از مشاوره تمایلی به استفاده از سمعک نداشته باشد سمعک تجویز نمی گردد.
🔶در استفاده از سمعک باید به انگیزه بیمار توجه کرد و در صورت عدم تمایل به استفاده و توجیه نشدن بیمار تجویز سمعک انجام نمیگیرد .این امر در مورد بزرگسالان بسیار مهم است. 🔶کودکان مبتلا به افت شنوایی شدید تا عمیق که پس از 6-3 ماه استفاده قادر به شنیدن نبوده و سمعک کارایی لازم را برای انها ندارد جهت کاشت حلزون ارجاع داده میشوند.
جمع بندی:
سمعک یک پروتز کوچک پزشکی برای گوش است که برای بهبود شنوایی و درک گفتار افراد استفاده می شود. گاهی برخی افراد به دلیل کم شنوایی، صداهای طبیعی را آرام تر از بقیه افراد می شنوند، در این صورت استفاده از سمعک به آن ها در برقراری ارتباط با دنیای اطراف و مشارکت فعال در گفت و گو ها کمک خواهد کرد. سمعک ها از لحاظ تکنولوژی به سمعک های آنالوگ، قابل برنامهریزی، دیجیتال، هوشمند و هوشمند بی سیم و از لحاظ انداره به جیبی، عینکی، پشت گوشی، داخل گوشی و کاملا داخل گوش تقسیم می شودهرچه تکنولوژی سمعک پیشرفتهتر باشد قیمت سمعک هم بیشتر میشود.
افرادی که پس از ارزیابیهای اولیه ادیولوژیست، نیاز به استفاده ازسمعک برای آنها، محرز شده است. علاوه بر کسب اطلاعات درباره قیمت سمعک باید در نظر داشته باشند که علیرغم اینکه سمعک یک وسیله کمک شنوایی مفید است و به فرد کمشنوا کمک شایانی میکند اما ممکن است زمانی که اصولی تجویز نگردد برای فرد گاها مضر هم باشد.تجویز مناسب سمعک با روشهایی که باعث میشود سمعک به صورت بهینه به فرد در شنیدن صدا و گفتار کمک کند به مراتب حیاتیتر از برند و نوع سمعک است. توصیه میشود حتما سمعک را مراکز معتبر و کلینیکهایی شنوایی شناسی، با قیمت سمعک مناسب و تحت نظر شنوایی شناس تهیه نمایید.
در مرکز ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک رسا شهرستان ورامین انواع سمعک های داخل گوشی پشت گوشی ، نامریی و هوشمند ، از بهترین برند های دنیا توسط متخصصین شنوایی شناسی تجویز و تنظیم میشود. برای اطلاع از چگونگی تجویز و تنظیم انواع سمعک ها با ما تماس بگیرید.
آدرس ما: شهرستان ورامين ، ميدان امام خميني ،پاساژ مهماندوست ، طبقه ي اول
شماره هاي تماس:
09308384026
021-36271956
021-36281378